Matilda - Dahl, Roald; Blake, Quentin (Puffin Books London, 2013)
Matilda is een hoogbegaafd kind. Voordat ze vijf was, las ze al boeken voor grote mensen. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Vanaf ca. 10 jaar